Alla nyheter

Våfflor 23/3

Lyckans Fritidsgård - mån 20 mar 2023 kl. 21:51

 På torsdag gör vi våfflor på lyckan.

Tid: 18-19.30 

Kvällvärd: Louise 

Plats cafeteria klippan på Centralskolan 

Kval till division 1 herrar. Dags för match nr 2.

Bk Halna Töreboda - sön 19 mar 2023 kl. 18:50
Kval till division 1 herrar. Dags för match nr 2, BK Halna mot Skövde IBF. Onsdagen 22/3 kl. 19.30 i idrottshallen. Vi öppnar insläppet 18.30. Biljetten kostar 80 kr från 18 år, 40 kr 10-17 år, upp till 9 år gratis. Biljettpriserna gäller även medlemmar.

Publicerad: 2023-03-19 18:50

Bingo 16/3

Lyckans Fritidsgård - tis 14 mar 2023 kl. 17:41

 På torsdag har vi Bingo på lyckan.

Kvällsvärdar: Helena och Evelina 

Tid: 18-19.30 

Vi är på caféet klippan på Centralskolan 

En tung helg för alla lagen

Bowling Klubben 64 - ons 8 mar 2023 kl. 16:43
En tung helg som slutade med fyra förluster och en lika match. Vi har varit bortskämda med att alla lagen vunnit den senaste tiden. Men nu var de stolpe ut.

Första motståndare för A var Glam från Örebro som slog till med hallrekord. Första serien hittar vi inte riktigt rätt och hemmalaget får med sig varje träff på ettans kägla. Ralph och Andreas lyckas sno åt sig en banpoänng i sista rutan med 4-1 och väldigt långt efter. I andra spelar vi verkligen bra och även om Glam också spelar bra kvitterar vi till 5-5. I två rutor känns de som vi kan ta denna match. Men vi är inte ens nära och blir nollade de två sista serierna.
Jonathan 831 och Andreas 806 är enda över pari. Ralph och Andreas tar två banpoäng. Vi behöver verkligen ta lärdom av denna match.

Nästa match var i Katrineholm mot Vingåker. Förra året fick vi dubbel förlust i den hallen så de var ganska stor revanch lust och laddning i laget trots stor förlust mot Glam.
De var väldigt mycket nyp i banorna och de tog några rutor innan vi hittade rätt. 2-3 efter första kändes ändå som en vinst då vi var klart starkare de sista rutorna. Andra serien är åter våran bästa och här kändes de som vi kopplat ett grepp om matchen. 1746 mot 1701 vär ändå jämn men vi var klart starkast på slutet igen och tar 4-1 och ledning 6-4 efter två serier.
I tredje serien kändes de ganska lugnt då vi hade koll på diffen och tre bord nästan hela serien. Men med en stor portion tur så försvinner diffen och även ett av borden och serien slutar snöpligt 2-3.
Sista serien orkar man knappt skriva om då man lätt blir bitter över alla skit strike man såg. Summa är att vi kämpar på och var värda minst en poäng men Vingåker gör de bra (läs mycket tur) och vinner sista serien med 4-1 och matchen med 11-9.
En av de senaste årens jobbigaste förluster är ett faktum. En förlust som gör att vi tappade serieledningen till Köping och troligtvis att vi behöver vinna alla återstoende matcher för att vinna serien.
Fyra spelare över pari. Jonathan åter bäst på 873, Andreas 852, Bengt-Olov 832 och Per 824. Roger A var ensam om att ta 3 banpoäng.

F hade samma läge som A. Tuff bortaresa och viktiga poäng att spela om för att behålla serieledningen.
Första matchen var mot serie trean Premier från Tidaholm. Banorna var ny smörjda och kändes riktigt bra på uppvärmningen och en bit in i första serien. Efter halva serien var vi med bra men sedan blev både banor och spelet segt. Sista rutorna ramlar inte våran väg och vi tappar direkt tre bord och diffen. 1-4 i första följs upp av alltför många enkla miss och korta strike rader för att vi ska kunna rå på Premier på bortaplan. Siffrora skrivs till 1-4, 2-3, 2-3 och 1-4.
Conny Westh var bäst på 773, Mats och Sten tog 3 banpoäng.

Andra matchen blev en väldigt jämn match mot Marbodal F2. Conny W spelar väldigt bra och ser till att vi tar två bord i första, tyvärr så är vi lite för långt efter på de förlorande borden. 2-3 efter första och andra börjar inte så bra. Vi jobbar dock in oss men tre bord. Som tur lyckas Tommy och Andreas ta sitt bord och diffen också. 2-3 åter igen och underläge 4-6.
Tredje serien rullar på bra och vi har länge 4-1. Mycket bra spel på flera händer. Andreas 236, Conny 233 och Benny 224. Tyvärr så blir de en snöplig slutruta på banorna 7-8 och vi tappar de bordet och tyvärr även diffen. Åter igen 2-3 till Marbodal. 6-9 kändes tungt just då.
Efter halva sista serien så är de snor jämnt på två bord, ett har vi ledningen på och ett bord som vi hoppades på.
När slut rutan går igång så är vinstläget tyvärr borta men en poäng lever. Daniel har ett kryss att gå på och när han sätter kryss i första rutan och sedan spärrar tar vi ledningen med sex käglor. Andreas mot "Sötåsen" Simon. Andreas är starkare i sista rutan med två kryss och en nia. Ingen seger för F men iaf en poäng.
Över pari var Conny W och Andreas med 882. 3 banpoäng av Nils och Conny W.

Nästa omgång är de seriefinal både för A och F. A (28 poäng) tar emot serieledande Köping (28poäng) och F (30poäng) tar emot WIK F (30poäng).
Vi har nu 2 veckor att slicka såren och 3 träningar att skärpa till och vässa hemma formen för att verkligen ge motståndarna en match om första platserna.

B tog emot Hurricane från Skara på söndag förmiddag. Här hade vi hoppas på en bra match och vinst för att ha en chans på slutspelsplatsen. Tyvärr är de bara Conny J som kommer upp i den nivån som behövs för seger.
Seriern slutar 2-3, 1-4, 2-3, 1-4 och totalt 6-14 till Hurricane.
Conny J gör klart godkända 743. Weine, Conny J, Alexander och Sten-Åke tar 2 banpoäng.

Jag hoppas att se så många som möjligt på de två träningarna innan de är dax för att ta ut lagen som ska försvara de röda färgerna.

Over and OutPublicerad: 2023-03-08 16:43

Fritt 9/3

Lyckans Fritidsgård - mån 6 mar 2023 kl. 21:25

 På torsdag har vi fritt på lyckan.

Kvällsvärd: Karolina 

Tid: 18-19.30 

Vi är I cafeterian på Centralskolan 

Årsmöte Onsdag 29/3

Töreboda IK - fre 3 mar 2023 kl. 14:48
Töreboda håller sitt årsmöte onsdag 29/3 kl.18.30 i klubbstugan
Eventuella motioner lämnas skriftligen till styrelsen
senast en vecka innan årsmötet.

Töreboda IK hälsar alla medlemmar varmt välkomna!

Publicerad: 2023-03-03 14:48

Erbjudande Stadium - 25% på Fotboll

Moholms sk 2018 - tors 2 mar 2023 kl. 07:01
på Stadium.   Läs gärna mer och registrera dig via länken på stadium.se/teamsales, så kan du börja stödja din förening direkt.  

Åter en helg med bara vinster

Bowling Klubben 64 - tis 28 feb 2023 kl. 12:46
F var först ut med topp mötet mot Lidex. En tuff match där vinst behövdes för att behålla första platsen i tabellen.
Matchen kommer präglas av att alla 16 spelare började för långt in i banan. Nästan alla Lidex spelare var innanför våra spelare. Efter några rutor så kom vi lite mer rätt i banan och strikarna börjar komma. En bra första runda och 4 spelare över pari. Då Lidex kom helt fel i spelet blir de en enkel 5-0 i första serien.
I andra börjar de redan bli lite ner spelat och kant käglorna står stadigt. Nils och Daniel löser de klart bäst och deras spel gör att vi får med oss två bord och diffen. Ledning med 8-2 efter 2 känns bra.
I tredje svajar spelet på några spelare och alla borden är ganska ojämna. Nils/Bengt och Tommy/Mats tar sina bord men vi orkar inte ta diffen denna gång. En poäng är klar efter 10-5 efter tre serier.
Fjärde serien börjar inte alls bra och vi är på rejäl nergång. Efter 4 rutor har vi inga bord. Som tur får Lidex inte någon ny tändning i sista serien. Båda lagen missar flera rutor på mitten av serien. Tur så kliver flera spelare i rött fram och kryssar förbi motståndet. Serien är väldigt jämn (1399-1381) men vi får med oss tre bord och diffen.
En stabil vinst som gör att vi är kvar som etta inför nästa helgs svåra bortaresa.
Nils/Bengt tar 4 poäng och Nils är ensam över 800 (834).
Jag rekommendera flera att se över matrial inför kommande matcher och kval. Köpa nytt så här sent på säsongen känns onödigt men renovering av de bollarna som rullar mest är nog ett måste för flera spelare. Tömning på olja, ny yta och nya tutor kan gör underverk för en favoritboll.

Söndag och först ut var A som var sugna på revanch på BK Fermé efter bara 10-10 i bortamatchen.
Första serien och två av borden har kryssfest. Roger A visar sig åter starkast i kryssraderna och gör 300 för andra matchen i rad. Vi tar 7/8 med två poäng och serien slutar 4-1 och nästan 300 mer än motståndarna (1708-1435). Här kändes matchen redan klar. I andra får Fermé en bra start medan vi står och kliar oss i huvudet och tror att matchen är klar. Bara Ralph spelar bra med 233. Förlust med 0-5 i andra och hux flux känns den klara segern som bortblåst.
Tredje serien börjar båda lagen bra men lite fördel Fermé som leds av Maria Bertilsson. Bengt-Olov/Jonathan startar med stora problem på 1/2 men gör några viktiga byten av spellinjer och matrial och vänder sitt banpar till vinst. Ralph/Andreas tar några onödiga tomrutor men lyckas få ihop tillräkligt med strikerader för att stänga ut sina motsåndare. Roger/Johan krigade på med hittade inte riktigt strike raderna för att hota Katarina/Maria som spelade väldigt bra. Per hittade verkligen in på 7/8 och med stabilt spel av Bengt vinner de sitt bord.
En av årets skönaste serier de vi verkligen fick kriga om poängen. Ljudnivån på banorna och i hallen var härligt hög och kryssraderna avlöste varandra. 4-1 till oss var väldigt stark comeback efter serie tvås skitspel.
Sista serierna kan man känna på nerverna i båda lagen. Bengt-Olov/Jonathan tar en kraftig ledning direkt, de löser både banpoäng och diffen åt oss i sista serien. Då två av borden inte riktigt kom in i sina matcher så hängde de på Roger/Johan om de blir vinst eller lika. Johan var nog den som var mest sugen på revansh på Fermé. En längre kryssrad i slutet av Roger så löser de poängen och en väldigt hård match slutar med seger.
Första känslan efter matchen var bara skitmatch. Men med lite distans till matchen så var de några bra inför helgens svåra bortaresa att få¨kämpa för segern än att bara köra över motståndet.
Bengt-Olov/Jonathan tar 3 banpoäng. Roger gör åter igen över 900 (925) och sin andra 3 hundring på seriematch. Fyra spelare till är över pari. Andreas 869, Ralph 834, Jonathan 826 och Johan 820.
Vi kan bättre men ändå en jävligt skön seger.

Efter föreningsmötet var de dax för B att fullborda helgens vinster. BK Kyrk B stod för motståndet. Då Kyrk vann stort mot oss förra helgen så var de dax för revansch.
Alla serier är väldigt jämna men Kyrk är bara starkast i första serien (1-4) Sedan tar vi serierna med 4-1, 3-2 och 5-0.
Starkt av B att ta flera jämna bord. Då matchen spelades på dubbel brända banor(3:e match) så blev siffrorna ganska låga för båda lagen.
Alexander/Roger och Lena/Fanny tar 3 banpoäng var. Mats blir bäst på 737 före Roger H på 682.

Medans A och F båda spelar borta så har B sin näst sista match för säsongen hemma mot Hurricane B.

Då bara A spelar Lördag så räknar jag med en rejäl hejarklack i Örebro. Får kolla med Kassören om vi kan ta några extra bilar till Örebro.


Publicerad: 2023-02-28 12:46

Guldgruvan 2/3

Lyckans Fritidsgård - mån 27 feb 2023 kl. 20:43

 På torsdag är vi på Guldgruvan (gjutaren).

Vi träffas där kl 18.


Tid: 18-19.30 

Kvällsvärd: Alla 

BK Halna gratulerar herrlaget

Bk Halna Töreboda - sön 26 feb 2023 kl. 19:05
BK Halna gratulerar herrlaget som i fredags slog Lockerud borta i tvåan. Det är första gången Halna vinner över Lockerud på seniornivå.

Publicerad: 2023-02-26 19:05

Laguppställningar 25-26/2

Bowling Klubben 64 - fre 24 feb 2023 kl. 20:00
F
1. Benny - Sten
2. Nils - Bengt
3. Daniel - Conny
4. Tommy (kapten) - Jan-Erik
9. Mats
Lagledare Andreas

A
1.
2.
3.
4.
9.

B
1.
2.
3.
4.
9.

Publicerad: 2023-02-24 20:00

Provstege 28/2 - 2/3

Töreboda IK - mån 20 feb 2023 kl. 08:54
Tisdag - Torsdag 28/2-2/3 finns chansen att prova kläder
från vår profilguide i klubbstugan mellan 17.30-20.00.

Betalning vid beställning antingen genom swish eller kontanter.

Man kan även själv gå in och beställa genom vår länk på hemsidan.

Publicerad: 2023-02-20 08:54

23/2 Årsmöte och Semlor

Lyckans Fritidsgård - sön 19 feb 2023 kl. 21:45

 Efter en veckas lov så är vi tillbaka igen. På torsdag har vi årsmöte och äter semlor.

Tid: 18-19.30 

Kvällsvärd: Alla

Vi är på centrslskolan i caféet klippan

Laguppställningar för lördagens matcher

Bowling Klubben 64 - tors 16 feb 2023 kl. 22:12
Let´s get ready to rumble

Lagledare gör bytena mellan serierna. Ingen focus på bytena för ens serien är helt färdigspelad.

Kaptenen hälsar borta laget välkomna, håller igång laget, pushar på och tackar för matchen.

F mot Hjo
1. Benny - Conny J (Lagledare)
2. Mats - Sten
3. Daniel - Conny W
4.Tommy (Kapten) - Jan-Erik
9. Alexander

A mot Jösse
1. Bengt - Per
2. Robin - Johan (Lagledare, Kapten)
3. Ralph - Roger A
4. Bengt-Olov - Jonathan
9. Daniel J

B kommer när de är åtta klara.


ÅÅÅÅÅ RRÖÖÖÖÖTTTTTTTT!!!

Publicerad: 2023-02-16 22:12

Sista träningen innan de åter är dags för seriespel

Bowling Klubben 64 - ons 15 feb 2023 kl. 16:56
Dagens träning kommer vara uppdelade vart man spelar.

Vi kommer ha lite genomgång, spärrträning, nedbrytning av banan och hitta ett gameplay för spel på "brända" banor.
Vi samlas så fort vi kan nere på banorna och kör genomgång.

Sten och Benny jobbar. Alla andra är anmälda till dagens träning.

Bana
1. Peter, Sten-Åke, Roger H
2. Lena, Fanny, Pekka
3. Mats, Jan-Erik, Weine
4. Conny, Conny, Alexander
5. Bengt, Per, Tommy
6. Bengt-Olov, Jonathan, Daniel
7. Ralph, Roger A, Andreas
8. Robin, Johan, Nils

Laguttagning blir efter träningen.

Ses i hallen!

Publicerad: 2023-02-15 16:56

Pulka 9/2

Lyckans Fritidsgård - mån 6 feb 2023 kl. 17:37

 På torsdag åker vi pulka (om vädret tillåter) och grillar korv vid mostugan.

Vi möts på bibliotekets parkering 17.45 för att kolla vilka som behöver skjuts dit.

Tid: 18-19.30 

Kvällsvärd: Alla

Februari och spelupphåll

Bowling Klubben 64 - sön 5 feb 2023 kl. 19:30
Tiden flyger fram och de är dax att börja planera både de ena och de andra.
Att A skulle vara med i toppen av sin div.2 var ganska väntat. Att både A och F toppar sina serie efter 14 spelade omgångar är lite mera överaskande.
F har bara tappat poäng mot BK WIK F som ligger tvåa i serien. F har 2 enklare matcher kvar sedan väntar bara matcher mot topplag. Då de inte är någon direkt plats upp så kan vi börja ställa in oss på kval.
A har både Jösse och Köping kvar hemma. Sedan 2 svåra borta resor. A har fördelen att sista matchen är mot Etuna. Har vi fortfarande chansen på serieegern när vi kommer till den matchen så ser de bra ut. Ett eller två kval är ju kul men de är inte så bra för ekonomin.
De vi även behöver ha koll på är de två sista omgångarna. Man får inte flytta ner någon som representerat A till F de omgångarna. Alltså vill vi bara använda nio spelare i A de matcherna.
Redan nu kan ni boka in de datumen för bowling. Varken jobb eller nöjen kan planeras där.

Om A får kvala så blir de mot lag som ligger i riktning mot huvudstaden. F får lite olika lag som ligger söder ut om de inte blir derby mot team mariestad. Bara att klicka på laget i tabellen för att se kval motståndare just nu.
Kvalen spelas helgerna 29-30/4 och 6-7/5. Även dessa helger ska man lägga in i kalendern.

Bengt planerar vart vi ska spela säsongens KM. Vi hoppas som förra året att de blir en rolig tillställning och att så många som möjligt kan vara med. Kostnaden för spel och buss återkommer vi med så fort som möjligt.

Några medlemmar kommer bli kallade till ett "sport" möte. Där kommer vi diskutera hur klubben ska kunna behålla sina 3 lag, utvecklas vidare och lite övriga frågor.

De är även dax att ha årets första medlemmsmöte. Inbjudan kommer här på laget.se.

Näst kommande spelhelg (18-19/2) har vi redan ett flertag spelare som är borta. Är de någon/några fler som inte kan så meddela detta så fort som möjligt.

Jag hoppas att se så många som möjligt de 2 träningarna vi har innan de är åter dax för match. Vi kommer ha båda träningarna uppdelade. Hur vi är uppdelade och vad vi ska göra återkommer jag med.

Ha en fortsätt skön söndag på er alla.

Publicerad: 2023-02-05 19:30

2/2 Fritt

Lyckans Fritidsgård - tis 31 jan 2023 kl. 21:50

 På torsdag har vi fritt på Lyckan.

Tid: 18-19.30 

Kvällsvärdar: Mats och Evelina

Glöm inte att vi nu är på Centralskolan 

BK Halna Cup 2023

Bk Halna Töreboda - mån 30 jan 2023 kl. 19:10
BK Halna Cup 2023

Turneringen kommer att genomföras lördagen 29/4. Inbetald avgift gäller som definitiv anmälan och först till kvarn gäller. Anmälningsavgift är 1800 kr per lag februari ut, sedan 2200 kr. Vi kommer börja prel. kl. 8.00. Vi brukar vara färdiga framåt kvällen.

Betalning. Inbetalning via Bankgiro 812–7201 eller via Swish 123 421 69 74.
Märk med BK Halna Cup och lag. Komplettera gärna med info@bkhalna.se. Vi behöver ha kontaktnamn med mobilnummer.

Nytt för i år är att målvakten räknas inte in i antalet licensierade spelare. Annars max 1 licensierad spelare per lag (Damer ok även som licensierade).

I övrigt se Cup-information på BK Halna Cup sidan.

2023-02-23. Nu har vi 10 lag anmälda. Med begränsningen en dag och en plan ser vi cupen som fulltecknad. Vi tar inte in fler lag.

Publicerad: 2023-01-30 19:10

Bk F

Bowling Klubben 64 - sön 29 jan 2023 kl. 11:08
Bk 64 F.
Gårdagen blev en intressant dag för Farmarna. 2 vinster i all ära.
I Hjo hade vi inte så stora svårigheter i att leverera klotet (från serie 2)
Spela kant skrev Andreas (som vi tog till oss och märkte från serie 2) vad han menade.
Undertäcknad hade 3 bra serier (nu blir ja äntligen bäst)
Nej du jävel, Då Drar ångvälten Daniel Jacobsson fram, och dundrar in 873. mina siffror blev helt plötsligt ointressanta.
6,st över 700 e bra.

Sedan kom vi till Tibro..........
jaa resten är historia. Vi vann.......
Men vi gjorde det inte med våra bästa siffror någonsin.
Men vi vann.
Bäst i Tibro blev Mats Eklöf på 749.

Hjo BK 7-13 Bk 64 F
TBK Ös På F 6-14 Bk 64 F

Nu väntar paus i matcher, men inte paus i tränigar.
Jag tror att SAMTLIGA gillade träningen i onsdags.
Stämningen blev nästan som på match, vi "gapar" tjohar och ger varandra beröm.

Vad gäller A-laget så kommer Andreas lägga en komentar om det när han mår bättre.
(krya på dig)

Nu väntar vi på att även B-laget ska leverera denna Söndag.

Over and out //Knortaz

Publicerad: 2023-01-29 11:08

Sidor

.