Törebodafestivalen 2012 slog alla rekord. Tack alla ni som gjorde det möjligt!

Europe klara som första artist

Nästa år är det som bekant festivalår i Töreboda och temperaturen stiger redan. Nu i dagarna blev det klart med första artisten och det är ingen dålig bokning som festivalgeneralen Per Ottosson har rott hem.
 – Europe har varit med som ett önskeband ända sedan första festivalen och det känns otroligt roligt att äntligen få bjuda publiken på detta. De blir en perfekt avslutning på festivalen som sista band på lördagskvällen – en garanterad höjdare, konstaterar en belåten festivalgeneral.

E-Type till Förfesten!

Det vankas ju som bekant Förfest i Töreboda gästhamn den 28 juni. Nu är det klart att det blir E-Type som blir dragplåstret.
 – E-Type, eller Martin Eriksson som han heter, har ju alltid varit aktuell för festivalen men det har aldrig riktigt klaffat. Därför känns det extra skoj att få hit honom till Förfesten. E-Type har en låtskatt som passar i sammanhanget, det blir
garanterat hög stämning, konstaterar festivalgeneral Per Ottosson.

Törebodafestivalen sponsrar Elisa i körslaget

Härligt! Ni har lyckas rösta in Elisa-kören till final i körslaget lördag 19 oktober. - Nu kör vi all-in för vinst i finalen, säger festivalgeneralen "Otto". Elisa som uppträdde på vår första Törebodafestival år 2000, då 9 år, var en av våra stora artister senast 2012.

Boka in "Förfesten" i Töreboda den 28 juni som arrangeras inför festivalen 2015- planeringen och nedräkningen har börjat.

Hans-Åke Andersson tackades av

Hans-Åke Andersson som har varit med från starten när föreningen Töreboda2000 bildades har valt att på egen begäran avgå från styrelsen. -Hans-Åke har vid alla 5 festivalerna lagt ner ett ovärderligt arbete, säger festivalgeneralen Per Ottosson.  Styrelsen kommer under året att arbeta med hur organisationen för festivalen skall utvecklas och även då se över styrelsens arbete och roller. Styrelsen har därför under året en vakant plats som kommer tillsättas 2014.

Hans-Åke avtackades vid föreningen 2000 årsmöte. Föreningen tackar Hans-Åke för den goda insatsen.

Klart med festival 2015

Ett riktigt GOTT NYTT ÅR till er alla som var med och gjorde festivalen i somras till den bästa någonsin. Det är också dags att ladda om för nu är det klubbat att det blir en sjätte festival 2015! Boka redan nu in den 2-3-4 juli 2015.

Styrelsen beslutade nyligen om en extra utbetalning till föreningarna på 300 000 kr som betaldes ut före årsskiftet.

Läs urklipp ur Mariestads-Tidningen måndag 31 december 2012 (jpg)

"Makalöst. Magiskt. Obeskrivligt. Succé"

"Så kan man beskriva 2012 års upplaga av Törebodafestivalen, både publikmässigt och som show." Så kan man läsa om festivalen i dagens Mariestadstidning. Det är bara att hålla med. Bra artister och 44.000 glada besökare gjorde festivalen oförglömlig.

Läs urklipp ur Mariestads-Tidningen fredag 6 juli 2012 (pdf)

Läs urklipp ur Mariestads-Tidningen måndag 9 juli 2012 (pdf)

TACK alla för en fantastisk festival!

Årets festival drog 44 000 besökare på 3 dagar vilket är ett nytt publikrekord!  Status Quo och Veronica Maggio hade 17 000 i publik under lördagen vilket snuddar vid det gamla rekordet på 18 000 från 2009 med Beach Boys. Lördagens blev den stora final som många hade hoppats på. Vädret blev bra och det lilla regn som kom vid 23 tiden tyckte nog de flesta var rätt skönt i den varma sommarnatten. Under alla tre dagarna har det varit lungt för ordningsmakten vilket är mycket glädjande, säger en helnöjd festgeneral Per "Otto" Ottosson. Artisterna var helnöjda med publiken och vår organisation.

En fantastisk fredag – nu laddar vi för finalen!

Med över 15.000 i publiken och fullt tryck från båda scenerna hela kvällen blev festivalfredagen en succé. Magnus Uggla drog störst publik och ett tag såg det ut som att Beach Boys gamla publikrekord skulle ryka all världens väg.

 – Nu laddar vi för en riktigt bra avslutning på den bästa festivalen någonsin. Alla i festivalorganisationen är grymt laddade, förklarar en mycket nöjd Per Ottosson, festivalgeneral.

Man räknar med ännu mer publiktryck ikväll men det ska inte vara några problem.

Missa inte Bilderna från igår....

Titta i mappen bilder...

Första festivaldagen – en succé!

Då var första festivaldagen avklarad och över 12.000 besökare gjorde hela dagen till en succé.

 – Detta är överlägset den bästa torsdagen någonsin. Invigaren Marcus Hellner gjorde en kanoninsats. Dansbandet Elisas, Kim Larsen och Takida var klockrena på stora scenen. Det syntes även på publiktillströmningen vid lilla scenen att besökarna trivdes, konstaterar en mycket nöjd Per Ottosson som sammanfattar första dagen av Törebodafestivalen.