Asta Kask

  • Webben
  • Spotify

Törebodas punkstoltheter Asta Kask är klara för att dra loss på årets festival.
Garanterat röj utlovas!

Bandet bildades redan 1978 i Töreboda. De har släppt ett antal skivor genom åren och gjort mängder med turnéer, både i Sverige och utomlands.  En spelning med Asta Kask kännetecknas av mängder med energi från scenen och det är säkert en av hemligheterna bakom bandets framgång.
 – Den dan jag inte är fullständigt utpumpad och har gett allt när jag går av scenen, då är det dags att fundera på packa ihop grejorna och gå i pension, menar Bonni.

Vad är då hemligheten med att de hållit ihop så länge, i närmare 37 år?
 – Vi har en speciell kemi mellan oss i bandet och behandlar alla med respekt. Det har gett oss massor med vänner på vägen, både bland fans och arrangörer. Vi jobbar aldrig med stora bolag utan sköter det mesta själva. Vi har aldrig spelat för pengarna utan det är musiken som är drivkraften, påpekar Micke Blomqvist.

Förutom ett antal fullängdsskivor har Asta Kask släppt mängder av ep-skivor, singlar, 12-tumssinglar och flera livealbum genom åren. De är också med på oräkneliga samlingsalbum, både i Sverige och utomlands.
 – Punkscenen är ju ganska smal men publiken föryngras hela tiden samtidigt som de gamla blir kvar och vi har fans över hela världen. Vi har varit i bland annat Colombia, Japan och USA. Vi har också gjort flera Europaturnéer, berättar Micke.
 – Det är extra kul att göra utlandsspelningar. Vi sjunger ju på svenska och det är oerhört fascinerande att fansen kan låtarna. I Japan sjunger publiken med och de har ofta översatt låtarna. Det-
samma gäller i så gott som alla andra länder, berättar Bonni Pontén.