H.E.A.T

  • Webben
  • YouTube

Det ska finnas något för alla på Törebodafestivalen och nu kan vi stolt presentera rockbandet H.E.A.T – garanterat ös hela vägen!

I augusti 2007 var H.E.A.T förband till TOTO i Umeå. De släppte i april 2008 sin debutplatta "Heat" som blev väl mottagen och fick bra recensioner. 2008 uppträdde de bland annat på Sweden Rock, Rockweekend i Kilafors samt uppträdde som förband till Sabaton och Alice Cooper. I november 2008 tilldelades bandet det prestigefyllda priset "Årets nykomlingar" av Sveriges Radio P4 Dist. Detta pris röstades fram av lyssnarna.

I början av 2009 åkte H.E.A.T på en Europaturné tillsammans med Edguy vars sångare Tobias Sammet gästsjöng på ett av spåren på andra albumet "Freedom Rock". I maj 2009 spelade de på Nordic Rock i Umeå med bland andra Whitesnake. Bandet medverkade samma år i den svenska Melodifestivalen där de direktkvalificerade sig från deltävlingen i Skellefteå till finalen i Globen. Det blev en sjundeplats med gruppens stora hit "1000 Miles". Låten gick rakt in på en femteplats på Svensktoppen, och lyckades behålla olika placeringar på Svensktoppen i 26 veckor i följd. Sommaren 2009 spelade H.E.A.T på bl a Sweden Rock Festival och Nordic Rock med Whitesnake.

Sommaren 2010 fick de en ny sångare, den meriterade soloartisten Erik Grönwall, efter att originalsångaren Kenny Leckremo och H.E.A.T i samförstånd bestämt sig för att gå skilda vägar.

Under mars 2012 släppte H.E.A.T sin tredje platta "Address The Nation", som blev väl mottagen av kritiker och fans. Albumets första singel var "Living on the Run". Albumet var bandets första sedan sångaren Erik Grönwall hade gått med.

2014 utkom gruppens fjärde album "Tearing down the walls" som fick strålande recensioner.
I mars förra året var H.E.A.T förband till Scorpions i Madrid inför 15.000 jublande åskådare och i april inleddes en succéartad Europaturné.

Nu i sommar är de bokade på en hel räcka festivaler, bland annat Sweden Rock och Donnington, England och Graspop Metal Meeting i Belgien. Och nu kommer de alltså till Törebodafestivalen!