Eric Saade

Törebodafestivalen 2015 presenterar stolt Eric Saade, som är en av Sveriges klart största artister.
 – En mycket efterfrågad artist som vi nu lyckats locka hit. Han är en riktig publikfavorit i alla åldrar, förklarar festivalgeneralen Per Ottosson belåtet.

Eric Saade slog igenom i Melodifestivalen 2010 med låten ”Manboy” och tog året därpå hem hela tävlingen med ”Popular”. Han följde upp succén med en tredjeplats i Eurovision Song Contest och släppte skivorna ”Saade Vol 1 & 2”, som snabbt nådde platinastatus och med över 120.000 sålda plattor gjorde det honom till 2011 års bäst säljande artist i Sverige. Samma sommar gjorde han en Sverigeturné, Made of Pop Tour, som i snitt drog 10.000 gäster på varje spelplats.

Våren 2012 gjorde Eric sin första arenaturné, ”Pop Explosion”, med totalt 15 utsålda shower och med stor avslutning i Annexet på Globen. Sommaren 2013 gav sig Eric ut på turné med ”Coming Home Tour” och besökte flera städer runt om i Skandinavien innan det fjärde albumet ”Forgive Me” släpptes under hösten.

2014 var ett lugnt år, fyllt av låtskrivande och förberedelser inför kommande album. Men Eric hann med en resa med UNICEF till Colombia och gjorde i samband med detta sin singeldebut på svenska med sin version av Mauro Scoccos ”Du är aldrig ensam”. Den singeln spelades in till förmån för UNICEF.

Han är nu med i Melodifestivalen 2015 och klar för final i Globen med låten ”Sting”. Eric är den stora förhandsfavoriten och hans mål är solklart: han vill vinna – Eurovision!