Filip Jenven

  • Webben

Han vill leva på att göra musik och resa runt och se världen. Just nu är han inte långt ifrån sin dröm. DJ:n och producenten Filip Jenvén började på noll, nu är han världskänd inom musikvärlden.

Filip Jenvén är uppväxt i Mariestad, men bor nu i Jönköping. För fyra år sedan drog han och kompisen Jonas Vogel igång konceptet Swedish Heat, då de ville göra avtryck på den svenska nattklubbscenen. Framför allt på hemmaplan i Jönköping.
Grundidén var att erbjuda gästerna på Jönköpings nattklubbar något nytt, fräscht och häftigt. Konceptet har sedan dess bäddat vägen för Filip Jenvén, som nu är en av Sveriges hetaste producenter.

Intresse för inredning
Filip har alltid tyckt om musik, men innan hans framgångsrika karriär startade, jobbade han som försäljare på en möbelfabrik i Mariestad. Därav hans andra intresse - inredning och möbeltillverkning.
- När jag vill någonting satsar jag 110 procent. Om jag skulle jobba med möbler ville jag göra mina egna. Samma sak gäller musiken. Jag ville producera min egen musik. Jag kunde ingenting från början, utan satt inne en hel sommar och lärde mig så mycket som möjligt, säger Filip.