Jill Johnson

  • Webben
  • YouTube

Nu är det klart att Jill Johnson kommer till Törebodafestivalen 2015. En efterlängtad bokning enligt festivalgeneralen Per Ottosson.
 – Hon skulle egentligen inte ut på turné i sommar men nu gör hon ett fåtal spelningar och det är oerhört kul att hon kommer till oss, konstaterar han.

Jill Johnsons enorma driv och energi har alltid synts det hon gör och har varit den sammanhållande faktorn under hela hennes karriär. Hon säger alltid att det finns en countryälskare i oss alla - det är förmodligen sant. Även om Jill inte bara handlar om country. Hon målar från en palett där country delar en plats med rock, något som visas på hennes album, "A Woman Can change her mind" från 2012.

Jill har haft en rad utsålda konserter under årens lopp. Hon har också spelat in flera duetter med bland andra Nina Persson, Kim Carnes, Ronan Keating, Chip Taylor, Lionel Richie, Rascal Flatts och Nathan Chapman. Dessa duetter har, tillsammans med tre nyinspelade låtar, hamnade på albumet "Duetterna" (The Duets), som släpptes i Sverige i oktober 2013.

Hösten 2013 spelade Jill in sin egen tv-show med titeln "Jills veranda". Programmet spelades in i Nashville, och det handlade om att utforska rötterna till countrymusik tillsammans med en speciell gäst varje avsnitt. En sak alla gäster hade gemensamt var deras kärlek till countrymusik! Showen sändes i tv och har blivit en stor succé både hos tittarna och kritikerna. En skiva har släppts från programmet. 2014 spelade hon in plattan ”Songs for Daddy” Det en hyllning till hennes pappas musiksmak.

En av de mest älskade och bäst säljande artister i Sverige genom åren är nu redo att erövra Törebodafestivalen!