Jonas Peker

  • YouTube

På nyårsaftonen uppträdde han på Skansen inför flera tusen åskådare och miljontals tv-tittare. Till sommaren äntrar den 17-årige Skövdegrabben Jonas Peker scenen i Töreboda.

Jonas Peker, som för några år sedan var en lovande fotbollsspelare i IFK Skövde, valde tidigt att använda sin musikalitet istället för sina fotbollstalanger. Han är en gudabenådad sångare som trots sin ungdom varit med i flera musikaler och talangjakter. För två år sen blev han trea i Sverigefinalen av talangjakten ”Stjärnskott”.

Inför det här läsåret flyttade Jonas Peker från hemstaden Skövde för att utveckla sin talang på Rutmys gymnasieskola i Stockholm. Det var också i huvudstaden Jonas fick vara med om sitt unga livs hittills största musikaliska händelse när han tillsammans med kompisen Anton Hagman i gruppen JA uppträdde i den tv-sända nyårskonserten på Skansen där de framförde sin första orginallåt ” Caroline”

 – Vilken sjuk avslutning det blev på fjolåret, säger Jonas Peker.

Sen dess har Jonas och Anton delat på sig och nu står Jonas Peker på egna ben. En grabb som har framtiden för sig. Han är en mycket lovande sångare och hanterar fyra instrument. Fiol lärde sig Jonas som liten och han hanterar även trummor, piano och gitarr.

På årets Törebodafestival får publiken stifta bekantskap med det här underbarnet. Jonas Peker har alla möjligheter att bli en stor idol för många.