Kalle Moraeus

Kalle Moraeus klar för Törebodafestivalen

Sedan tidigare är Europe och Tomas Ledin klara för stora scenen. Senaste tillskottet är Eric Saade och nu alltså Kalle Moraeus. Dessutom finns Dire Straits Tribute, Jimmy Bölja och Smash Into Pieces med i startfältet till årets festival.

Med Kalle Moraeus bjuds det på härliga låtar framförda tillsammans med femmannabandet HEJ KALLE.  Född in i en musikalisk familj var det aldrig några tvivel om vad Kalle Moraeus skulle sysselsätta sig med. Efter att som fyraåring fått en mandolin av sina bröder väcktes musikaliteten och passionen. Kalle Moraeus är numera filharmoniker och är tillsammans med sina bröder medlemmar i den omåttligt populära gruppen Orsa Spelmän.

Samarbetet med Benny Andersson har fortsatt ända fram till idag i flera olika sammanhang och tillsammans har de gjort stort avtryck i svensk populärmusik med bland annat BAO´s orkester. Kalle har förutom sin skivkarriär lett och medverkat i flera tvprogram såsom ”Moraeus med flera”, ”Körslaget”, varit julvärd i SVT samt varit programledare på Grammisgalan. Kalle är just nu inne på sin andra säsong som programledare för SVT;s publiksuccé ”Så skall det låta”.