Ola Salo

  • Webben
  • YouTube

2015 blir Ola Salos år. En av våra allra största och mest färgstarka liveartister är äntligen tillbaka på de stora scenerna – i vår släpps solodebuten och på det följer turné med stopp på Törebodafestivalen!

Ola Salo har under hösten 2014 varit högaktuell som en av deltagarna i TV-succén Så Mycket Bättre. Där har han satt sin unika prägel på låtar som Familjens ”Vi va dom” och Amanda Jenssens ”Dry My Soul”.

Ola fick sitt stora genombrott som sångare och frontfigur i The Ark. Bandet har gett oss stora och tidlösa hits såsom ”It Takes A Fool To Remain Sane”, ”Calleth You Cometh I”, ”The Worrying Kind”, ”One Of Us Is Gonna Die Young” och ”Echo Chamber”, bara för att bara nämna några få.

The Ark med Ola Salo i spetsen blev talespersoner för en hel generation, och få svenska band har så tydligt brutit ny mark i hur svensk populärmusik kan låta, se ut och framföras.

Sedan bandet valde att avsluta sin 20 år långa karriär 2011 har förväntningarna och frågorna varit många kring hur bandets frontfigur, låtskrivare och självklara ledare ska ta nästa steg. Efter att bland annat ha gjort stor succé som Jesus i hans egna översättning och tolkning av den klassiska musikalen Jesus Christ Superstar, är vi nu väldigt glada att kunna konstatera att Ola Salo jobbar på ett nytt studioalbum som släpps till våren.