Simon Swahnström och Lürsta Sockens Husarer

  • Spotify

På festivalen kommer Simon med sitt kompband "Lürsta Sockens Husarer" fungera som stämningshöjare och finnas gatumusicerande runt om på området. Det blir egna låtar, riktigt gamla schlagers och kända som mindre kända skillingtryck levererat med ett ordentligt ös.

"Den 10:e april släpptes Simon Swahnströms debutalbum ”Baserat på en sann historia”. Tillsammans med sina medmusikanter i Lürsta Sockens Husarer gick han i höstas in i blueslegenden Per Ängkvists studio för att spela in nio låtar som handlar om att vara bonnpojk i exil i storstan, stora som små kärleksbekymmer och att växa upp. Resultatet blev en nervladdad platta som spelats in helt analogt och på hederliga gamla tejper. Den andas vår och bär på sanna, nära berättelser som ger hopp om ljusare tider. På skivan medverkar även Anna Stadling och Bonni Pontén (Asta Kask).

Simon Swahnström är en, trots sina 25 år, redan etablerad och flitigt anlitad vismusiker från Mariestad. Musiken har tagit honom Norden runt och i Sverige har han vid sidan av visfestivaler spelat på bland annat legendariska Mosebacke i Stockholm."