Vildminkarna

Vildminkarna – musik med igenkännandefaktor

 

En durspelsorkester med målet att ge sin publik musik med ”igenkännandefaktor”. Ett durspel är ett litet dragspel som fungerar som ett munspel, men luften kommer från en bälg istället för från lungorna vilket ger olika toner beroende på vilket håll man rör bälgen.

 

Förutom de två durspelen består sättningen av ett vanligt dragspel, en gitarr, en basgitarr och trummor. Självklart sjunger alla efter bästa förmåga. Den stora repertoar innehåller allt från vanlig gammaldansmusik typ snoa, schottis, vals, och foxtrot till modern dansmusik samt många låtar för allsång. Publiken kommer främst från seniorleden med spelningar på PRO, SPF, äldreboende, musikcaféer, hembygdsföreningar och privata fester samt årstidsknutna evenemang som t.ex. midsommar. Alla medlemmarna kommer från orter i Skaraborg med replokalen i Ulvåker.

 

Vildminkarna känner sig hedrade att få spela denna typ av musik på Törebodafestivalen och de kommer att göra sitt bästa för att sprida glädjande toner från norra scenen på fredagen.